HYVÄN OLON VERKKOKAUPPA

Ohitus pääsisältöön »

Etsi sivustolta
Unital 1 mg 50 tbl -  Vitabalans

Tuplaklikkaa kuvaa jos haluat nähdä sen kokonaan

Loitonna
Katso lähemmin

Lisää kuvia

Unital 1 mg 50 tbl - Vitabalans

Markkinoija:Vitabalans
10,20 €
Tuotevalikoimat ja hinnat vaihtelevat myymälöittäin

Saatavuus:Toimitus 5 – 7 arkipäivän kuluessa

TAI
Kuvaus
HELPOTTAA NUKAHTAMISTA, LIEVITTÄÄ AIKAERON RASITUKSIA

Melatoniini (yöhormoni) on uni-valverytmin säätelyyn osallistuva hormoni, jota erittyy pääasiallisesti aivojen käpylisäkkeestä. Melatoniinin erittyminen on vähäistä päiväaikaan, eritys lisääntyy illalla, nousee huippuunsa yöllä klo 02-04 ja vähenee aamua kohti. Eritys vaihtelee ikäkausittain: vauvoilla ja lapsilla öinen melatoniinin eritys on erittäin runsasta, mutta eritys tasaantuu jo murrosiässä. Aikuisiällä melatoniinin tuoton rytmi säilyy, mutta sen yöaikainen pitoisuus laskee edelleen, ja iäkkäillä yön ja päivän melatoniinipitoisuuksissa ei ole enää eroa. Yksilölliset erot melatoniinin erityksessä ovat kuitenkin suuret kaikkina ikäkausina.

Melatoniinin nauttiminen auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa.

Melatoniini laskee kehon lämpötilaa ja vireystasoa sekä saa aikaan nukahtamista edeltävän väsyneen valvetilan, mitkä ovat otollisia nukahtamiselle. Melatoniinin nauttiminen ei muuta unen rakennetta eikä aiheuta aamuväsymystä ja uneliaisuutta kuten monet unilääkkeet tekevät. Suun kautta otetun melatoniinin on todettu olevan tehokas sellaisen unettomuuden helpottajana, joka ei johdu mistään fyysisestä tai psyykkisestä syystä. Myös iäkkäillä melatoniini helpottaa unettomuutta erityisesti, jos kehon oma melatoniinin tuotto on vähäistä.

Melatoniini lievittää aikaeron vaikutuksia.

Aikaerorasitus syntyy elimistön sisäisen kellon häiriintyessä, kun lennetään vähintään neljän aikavyöhykkeen yli. Aikaerorasituksen aiheuttamia tavallisia tuntemuksia ovat mm. väsymys, ärtyneisyys, unettomuus, keskittymisvaikeudet, muistamattomuus, uupumus, ruokahalun puute ja päänsärky. Itään päin lentäminen rasittaa pitempään kuin länteen päin mentäessä. Melatoniinin nauttiminen muutaman päivän ajan lennon jälkeen lievittää rasitusta ja palauttaa elimistön sisäisen rytmin.
Sisältää:Vuorokausiannos 0,5-1 tabl. sisältää:
melatoniinia 0,5-1 mg
Käyttöohje:Melatoniinin vaikutukselle on olennaista sen täsmällinen ajoitus. Annos kannattaa ottaa aina samaan aikaan illalla. Ruoka heikentää melatoniinin imeytymistä, ota Unital-tabletti pari tuntia ruokailun jälkeen.

Nukahtamiseen: Aikuisille 1 tabl. illalla lähellä nukkumaanmenoa.

Aikaeron rasitukseen: Aikuisille vähintään 0,5 tabl. nukkumaanmenoaikaa ensimmäisenä matkapäivänä ja muutamana seuraavana päivänä matkakohteeseen saapumisen jälkeen.

Ei raskaana oleville eikä imettäville

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.
Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Luontaistuotteet elämäntavaksi.
Lisätiedot
H