HYVÄN OLON VERKKOKAUPPA

Ohitus pääsisältöön »

Etsi sivustolta
Impolan Camelinaöljy 250 ml

Tuplaklikkaa kuvaa jos haluat nähdä sen kokonaan

Loitonna
Katso lähemmin

Lisää kuvia

Impolan Camelinaöljy 250 ml

Markkinoija:Impolan Kasvitila
9,00 €
Tuotevalikoimat ja hinnat vaihtelevat myymälöittäin

Saatavuus:Varastossa

TAI
Kuvaus
Camelina-öljy 250 ml

Camelina-öljyä puristetaan kylmäpuristuksella, joten se sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja- alfalinoleenihappoa, tokoferolia ja kasvisteroleja. Camelinan siemenenöljypitoisuus on 40-47% kuiva-aineesta. Öljyn rasvahapoista 54% on monityydyttymättömiä (rypsiöljy 32%), joista ihmiselle välttämättömiä alfalinoleenihappoa on 40% (rypsi 8%) ja linolihappoa 15% (rypsi 20%). Näiden monityydyttymättömien rasvahappojen on todettu auttavan alentamaan veren LDL kolesterolipitoisuutta ja siten vailuttamaan sydän- ja verisuoniterveyteen. Arvokkaan rasvahappokoostumuksensa ansiosta Camelina-öljy on funktionaalinen eli terveysvaikutteinen elintarvike.

Ravinnon tärkeinpiä kasvisteroleja ovat kasviöljyt Camelina-öljy sisältää steroleja yhteensä 442 mg/100g, joiden pääkomponentti on sitosteroli (75mg / 100g). Kylmäpuristetussa öljyssä on enemmän steroleja ja luontaisena antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia kuin raffinoidussa öljyssä. Kasvisterolit ja E-vitamiini yhdessä auttavat alentamaan veren kolesteroliarvoja.

Camelina-öljy sopii kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen. Sellaisenaan käytettynä sen hieno mantelinen aromi pääsee oikeuksiinsa erilaisissa salaateissa ja kypsennettyjen vihannesten höysteenä. Öljy sopii myös leivontaan.

Camelina-öljy on 100% kotimaisesta siemenestä puristettu öljy.

Suomessa ilman torjunta-aineita viljellyn camelinan (ruistankio, kitupellava) siemenistä mekaanisesti kylmäpuristettu öljy. Kylmäpuristuksessa siemenen rasvahappokoostumus säilyy muuttumattomana. Öljyn rasvahapoista 59 % on monityydyttymättömiä, alfalinoleenihappoa on 40 % ja linolihappoa 15 %.

Tuotteella on Hyvää Suomesta -merkki.
Sisältää:Ravintosisältö/ 100 g
Energia 3753 kJ/897 kcal
Rasva 100 g
-josta tyydyttynyttä 8 g
-kertatyydyttymättömät rasvahapot 33 g
-monityydyttymättömät rasvahapot 59 g
Hiilihydraatit 0 g
Proteiini 0 g
Suola 0 g
Omega-3-rasvahapot 40 g
Omega-6-rasvahapot 15 g

Lisäaineeton, vegaaninen.
Käyttöohje:Kaikkeen ruoanlaittoon, leivontaan ja salaatinkastikkeisiin. Öljy on hyvin säilyvää ja kestää kuumennusta ja paistamista luontaisen antioksidanttinsa ansiosta.
12 kk valmistuksesta, avattu pakkaus säilytetään viileässä.
Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Luontaistuotteet elämäntavaksi.
Lisätiedot
C